SKOLEN

STU-Skolen, hvor den boglige undervisning foregår, er basen i vores STU. Det er her vi samles til undervisning, fælles arrangementer, socialtræning m.m. Administrationen er ligeledes placeret her.

På skolen og i tilbuddet generelt er der stor fokus på den enkeltes trivsel, og det at føle sig tryg ved stedet og de andre elever. Det mener vi er en afgørende forudsætning for at kunne lære noget og udvikle sig.

De fleste af vores elever bliver rigtig glade for at komme og deltage i undervisningen på skolen – på trods af at de ofte har haft mange dårlige oplevelser med netop det at gå i skolen og modtage boglig undervisning. Nye elever bliver altid taget godt imod af de andre elever. Mange gange viser det sig at de nye elever kender en som allerede går her.

I hverdagen er eleverne fordelt på værksteder, praktikker og skole, så det er sjældent at alle elever er på skolen på en gang. Det giver god mulighed for at kunne tage sig af den enkelte og differentiere undervisningen. Den boglige undervisning er individuelt tilrettelagt og foregår i gruppe og som enkeltmandsundervisning. Niveauet er fra indskolingsniveau – 8.-9. kl. Der er ikke mulighed for at aflægge Folkeskolens afgangsprøve hos os.

Hver morgen starter eleverne på skolen sammen i et af vores fællesrum. Her afholder vi samfundsundervisning, som går ud på, at vi sammen opdateres på, hvad der sker ude i verden gennem Ultra Nyt.
Eleverne er i undervisningen med til at belyse og nuancere de emne, som rører på sig ude i verden.
Undervisningen går samtidigt ud på, at opnå en forståelse for forskellige syn og holdninger til samfundets udfordringer og begivenheder, samt at lære at kritisk vurdere og diskutere de problemstillinger, der præsenteres i medierne.

Udover de boglige fag underviser vi på skolen også i socialfærdighedstræning, hvor vi på vores skole benytter en pædagogisk metode, der fokuserer på at fremme og styrke elevernes sociale kompetencer. Vi stræber efter at øge elevernes indsigt i sociale kontekster og træne deres evne til at deltage aktivt i sociale interaktioner. Vores mål er at hjælpe eleverne med at indgå mere fuldt ud i samfundet ved at udvikle deres sociale evner.

Dertil tilbyder vi i løbet af ugen flere muligheder for at flytte undervisningen ud af klasselokalet, da vi oplever, at vores elever har særligt brug for varieret undervisning.

Læs mere om dette under de enkelte fag.